Beton Proaspat , Bucuresti si Ilfov


Beton Proaspat , Bucuresti si Ilfov

Betonul proaspat are o serie de caracteristici care intereseaza modul sau de punere în opera, iar betonul întarit o alta serie de caracteristici, care intereseaza modul de comportare în timp a con­structiei.

Caracteristicile mai importante ale betonului proaspat sînt den­sitatea aparenta, consistenta, lucrabilitatea, raportul ajc si dozajul de ciment.

1. Densitatea aparenta

Prin densitate aparenta se întelege greutatea unui metru cub de beton proaspat, asa cum este pus în lucrare.

2. Consistenta betonului

Prin consistenta unui beton se întelege gradul lui de mobilitate. De aceasta caracteristica depind, în parte, posibilitatile de prelu­crare a betonului. Din acest punct de vedere exista urmatoarele 3 tipuri de beton proaspat:

Betonul fluid, care curge pe jgheaburi înclinate. La turnare nu este nevoie sa fie vibrat, este suficient sa fie împins cu o sipca de lemn. In timpul transportului si al punerii în opera are tendinta sa se segrege (sa se separe în straturi: agregatele mari la partea inferioara, mortarul si laptele de ciment la cea superioara). In pe­rioada de întarire, apa în exces se evapora, lasand goluri — cu efec­tul reducerii rezistentei mecanice. Din aceasta cauza, desi este mai usor de prelucrat, folosirea lui nu este recomandabila.

Betonul plastic are consistenta unui aluat. Se compacteaza prin vibrare si nu are tendinta de segregare; frecat cu mistria, capata un aspect lucios.

Betonul vîrtos are consistenta pamantului umed. Se compacteaza obisnuit prin batere cu matul (la betoanele simple), sau printr-o vi­brare energica. Prelucrarea este mai dificila decît a betonului plastic.

3.  Lucrabilitatea

Un beton este considerat lucrabil atunci cand se poate pune cu usurinta în opera, asigurînd umplerea completa a cofrujelor si în­globarea totala a armaturilor. Lucrabilitatea este strîns legata de consistenta, reducîndu-se pe masura trecerii de la Starea fluida catre cea vîrtoasa.

  1. Raportul a/c

Raportul a/c, adica proportia între dozajul de apa si dozajul de ciment al betonului, este o caracteristica importanta a betonului proaspat, pentru ca valoarea lui influenteaza lucrabilitatea betonu­lui, rezistenta mecanica si marimea contractiei.

Valoarea acestui raport se stabileste de la început în functie de marca betonului si de conditiile de turnare si se pastreaza con­stanta în tot timpul executiei.

5.  Dozajul de ciment

Felul cimentului si dozajul de ciment sînt stabilite de proiectant în functie de o serie de factori, precum: marca betonului, consis­tenta, gradul de impermeabilitate cerut, rezistenta la agentii agre­sivi etc. Mentinerea dozajului prescris se urmareste de laboratorul santierului în tot timpul executiei lucrarilor.

Preturibeton.ro asigura necesarul de beton in santiere situate in Bucuresti si Jud Ilfov la preturi fara concurenta .

Stiri


Termopane ieftine in Bucuresti si Ilfov

Incepand cu anul 2017, Heracles Imob Srl. devine partener cu Preturi-termopane.ro, un proiect ce reprezinta o echipa cu peste 13 ani de experienta in executia si montajul tamplariei Pvc. si de aluminiu. dar si in montarea rulourilor de aluminiu si a oricarei lucrari conexe.

Preturi-termopane.ro, isi doreste sa devina principalul mijloc de informare pentru cei interesati de achizitia de tamplarie Pvc si de aluminiu cat si un instrument de baza in alegerea si achizitia a tamplariei Pvc.

Pentru detalii si preturi va rugam vizitati www.preturi-termopane.ro

...mai mult

LACURI SI VOPSELE PENTRU FINISAREA LEMNULUI

LACURI SI VOPSELE PENTRU FINISAREA LEMNULUI

Lacurile sînt solutii ale unor substante organice nevolatile capabile sa formeze, dupa aplicarea lor pe un suport, pelicule aderente si compacte. Sunt transparente, incolore sau slab colorate.  

...mai mult

Adezivi pentru industria lemnului

     ADEZIVI PENTRU INDUSTRIA LEMNULUI

In cadrul industriei de prelucrare a lemnului, asamblarea cu adezivi joaca un rol important, fiind folosita atît la fabricarea placilor cît si la asamblarea fixa a produselor finite din lemn.

...mai mult

Prepararea mortarelor

PREPARAREA MORTARELOR

Mortarele se prepara din nisip amestecat cu liant si cu apa. Aceste amestecuri au proprietatea de a se întari, capatand dupa un timp anumit o rezistenta importanta. In ce priveste mortarul proaspat, acesta trebuie sa adere bine la suprafata caramizii, a pietrei sau a betonului, sa aiba o culoare uniforma si o consistenta potrivita

...mai mult

Toate strile

Parteneri Materiale


...

Statii Beton Romania

Mai mult