Vibrator beton


Preturibeton.ro inchiriaza vibrator beton la cel mai bun pret pentru Bucuresti si Ilfov , societatea noastra asigura transportul vibratorului de beton la santier si consultanta de specialitate in folosirea corecta a vibratorului de beton la diferite elemente de structura . Pretul este de 150 lei/zi cu transport inclus in santier .

Pentru inchiriere vibrator beton in Bucuresti si Ilfov va rugam sa sunati la numarul de telefon afisat in pagina de contact .

Utilizarea corecta a vibratoarelor de beton

Compactarea si eliminarea aerului este esentiala pentru obtinerea rezistentei si durabilitatii betonului. Cel mai eficient procedeu de a obtine acest lucru este vibrarea cu vibratorul de beton imersabil.

Betonul trebuie turnat in straturi succesive de pana la 450 mm si fiecare strat trebuie vibrat complet inainte de a se turna urmatorul. Acest lucru face ca bulele de aer sa ajunga la suprafata si astfel sa nu ramana prinse sub stratul care nu a fost inca vibrat. Stratul urmator va trebui vibrat inainte ca stratul anterior sa se intareasca. Capul vibrator trebuie sa patrunda in stratul anterior cam 100 mm pentru a asigura o priza perfecta intre cele doua straturi.

Capul vibrator va trebui introdus vertical in beton. Suprafata din jurul capului de vibrare se va compacta complet. Marimea efectului de vibrare depinde de un numar de factori cum ar fi: marimea capului vibrator, frecventa si amplitudinea de vibrare, viscozitatea betonului, amestecul de agregate, densitatea si marimea armaturilor din otel, distanta fata de cofrag (in general, se poate considera un efect de compactare pe un diametru de 10 x diam. capului vibrator).

Luind in considerare suprafata betonului din jurul capului vibrator, se poate considera ca zona compactata complet are forma unui cerc. Pentru o compactare completa vibratorul va fi imersat in asa fel incat cercurile date de efectul de compactare sa se intrepatrunda.

Suprafata vibranta

Capul vibrant se va extrage vertical si incet pentru a lasa golul format sa se umple usor.
Nu trageti capul vibrant de-a lungul sapei, deoarece se poate intampla ca aerul sa ramana prins in interior.
Nu tineti vibratorul prea mult imersat in beton deoarece exista riscul separarii particulelor componente cu efect direct in reducerea rezistentei betonului.

Alegerea vibratorului de beton:
Volumul de material de vibrat si sursele de alimentare disponibile in santier vor determina alegerea tipului de vibrator ce urmeaza a fi utilizat:

  • Vibratoare electrice portabile cu alimentare la retaua electrica de 230V sau la un generator;
  • Vibratoare pneumatice cu alimentare la un compresor de aer.
  • Vibratoare cu ax flexibil, antrenate de motoare termice pe benzina sau diesel.
  • Vibratoare electrice de inalta frecventa, alimentate la un convertizor de 42 V.

Dimensiunile capurilor vibrante depinde de aplicatie. Dimensiunile mici sunt potrivite pentru volume mici; Dimensiunile mari asigura productivitati sporite in turnarea betonului in cantitati mari. Distanta dintre armaturi poate fi un factor restrictiv in alegerea dimensiunilor vibratoarelor.

Detalii tehnice


...

Parteneri Materiale


...

Statii Beton Romania

Mai mult