Betoane amprentate colorate


Betoane amprentate colorate

Betoane amprentate colorate

Se pot realiza betoane amprentate colorate prin mai multe pro­cedee: 1) colorarea betonului în masa; 2) folosirea de agregate colo­rate la betoane obisnuite; 3) tratarea ulterioara cu coloranti.

a. Colorarea betonului în masa. Colorarea betonului în masa se poate realiza fie prin folosirea cimenturilor obisnuite si a unor pigmenti colorati, fie a unor cimenturi colorate. Materialele eolorante trebuie sa aiba un grad mare de stabilitate chimica, sa nu-si modifice proprietatile în prezenta cimentului si sa fie insensibile la notiunea intemperiilor. Colorantii care sa îndeplineasca toate aceste conditii sunt foarte putini.

Colorantii care pot fi folositi în mod curent pentru aplicarea betoanelor amprentate colorate sunt urmatorii:        '

Pentru negru:  oxidul de titan ; oxidul galben de fier; galbenul de Nepal; gal­benul mineral 1893 brun de mangan; terra umbra oxid rosu de fier; pigment rosu 97 oxid verde de crom; oxid verde de crom hidratat ultramarin; albastru de cobalt; albastru de mangan ;negru de fum; negru de mangan

Adaosul de colorant variaza între 5—l0o/0 din greutatea cimen­tului; colorantii reduc rezistenta betonului. Procentul de adaos de colorant se stabileste pe baza de probe preliminare, atat pentru gradul de colorare, cat si pentru rezistenta betonului.                                                                     '

Adaosul de colorant trebuie cantarit cu cea mai mare precizie deoarece o variatie cat de mica poate duce la diferente de nuante.” Amestecul trebuie astfel facut incat colorantul sa fie distribuit absolut uniform în masa betonului. Pentru aceasta se pot folosi doua procedee:

 2) Colorantul se amesteca cu apa si suspensia rezultata se in­troduce în malaxor.

Durata de amestecare trebuie sa fie de cel putin 1 min.

Pot sa rezulte diferente de culoare si dintr-o dozare neuniforma a apei de amestecare.

Pe santier trebuie aprovizionata întreaga cantitate de colorant necesara lucrarii respective si întreaga cantitate de ciment.

Daca se cere ca fata betonului sa fie viu colorata sau cu culori diferite, este indicata folosirea cimentului portland alb si a nisipu­lui de cuart sau marmura.

O varianta la acest procedeu este folosirea cimenturilor colo­rate, în care sunt introdusi, de la fabricare, oxizii coloranti si even­tual, minereuri colorate.

Avantajul folosirii acestor cimenturi este ca ele sunt astfel fa­bricate, încat cu pigmentii colorati inclusi, se realizeaza marcile: 300; 400; 500.

 


 
 
 
 


La noi în tara se fabrica urmatoarele cimenturi colorate:

Pentru aceste cimenturi se fac doua probe: stabilitatea culorii la intemperii si stabilitatea la lumina.

1) Stabilitatea culorii la intemperii se verifica pe 3 epruvete de 160X160X40 mm supuse la 25 de cicluri, fiecare de cate 2 zile, dupa cum urmeaza:

Ziua 1: 2 h etuva la 70°C, 2 h ploaie artificial? la 19°C, 2 h radiatii ultraviolete, 18 h în laborator la +20°C Ziua 2: 2 h ploaie artificiala, baie în frigider la —21°C si 16 h în laborator la +20°C

2) Stabilitatea la lumina se verifica pe o pasta de consistenta normala, care se întinde într-un strat de 2—4j mm pe o sticla unsa. Se lasa 24 h într-o cutie cu aer umed. Dupa întarire se slefuieste fata superioara. Pe aceasta proba se determina culoarea, apoi proba se expune 96 h la raze ultraviolete la o distanta de 50 cm de o lampa cu vapori de mercur de 500 W, apoi se exami­neaza din nou culoarea. Aceasta proba se face pentru fiecare lot de ciment.

b.  Folosirea agregatelor colorate. Aceasta este metoda cea mai simpla si mai eficienta de realizare a betoanelor amprentate colorate.

La noi în tara exista urmatoarele agregate colorate care pot fi folosite la betoanele amprentate:

• Granit de culoare gri deschis, închis si gri verzui Diorit de culoare negru verzui Bazalt de culoare gri închis

Calcar de Bampotoc de culoare alb-roz, galbui, gri

' Travertin de culoare alb-galbui Moneasa de culoare rosie-caramizie si neagra-gri Caprior — cenusiu galbui Ruschita — alba Alun — alb galbui

La concasarea acestor agregate rezulta nisip si praf de aceeasi culoare, care pot fi folosite la confectionarea betoanelor amprentate colorate.

  1. Tratarea ulterioara a fetii aparente. S-a aplicat si aceasta metoda — de vopsire a fetii betonului aparent, dar nu întotdeauna rezultatele au fost bune, în unele cazuri suprafetele de beton au reesit patate.

înainte de aplicarea culorilor este recomandabil ca suprafata betonului sa fie fluatizata. '

Colorantii indicati sunt cei pe baza de silicati si cei pe baza de latex.

Culoarea trebuie aplicata imediat dupa decofrarea betonului pentru ca sa adere cat mai bine de suprafata lui.

Preturibeton.ro , vinde materiale pentru beton amprentat la cele mai bune preturi din Bucuresti si Jud. Ilfov

Stiri


Statie de beton Otopeni

Statie de betoane Otopeni

Heracles Imob Srl. Este o companie dedicata clientilor sai, specializata in comertul online cu materiale de constructii grosiere respectiv: beton, fier beton, caramida, plase sudate, nisip, pietris, zgura tenis, marmura mosaic, sisteme de acoperis si diverse servicii conexe.

Reprezentarea in zona de Nord a municipiului Bucuresti este asigurata prin cele doua statii de beton cu capacitate de productie cumulata de pana la 1500mc/zi de beton proaspat. Zonele din Nordul Judetului Ilfov, ca : Otopeni,  Balotesti, Saftica, Tunari, Dimieni, Moara Vlasiei, Mogosoaia, Snagov, Tancabesti, Peris, Caciulati, si Nordul Bucurestiului, Sector 1, Aviatiei, Herastrau, Baneasa, Casa presei, Buc noi, sunt principale zone unde Heracles Imob. Srl. este un furnizor important de materiale de constructii ce asigura cu promtitudine orice comanda de beton sau materiale grosiere folosite in proiectele de constructii civile si industriale.

...mai mult

Statie de beton Militari

Statie de betoane Militari

Zona Militari-Bucuresti si iesirea pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, reprezinta centrul industrial-logistic pentru Sudul Romaniei, fiind o sectiune puternic industrializata si cu o cerere majora pentru beton din statie.

Adaptata la nevoile pietei, statia de betoane Militari, dispune de 11 automalaxoare pentru transportul betonului si 3 pompe tip elefant de pompare a betonului, avand o capacitate de productie de 600mc/zi, acopera cu succes orice tip de lucrare de constructii.

...mai mult

Statie de betoane Domnesti

STATIA DE BETOANE DOMNESTI

Preturibeton.ro, unul dintre primele site-uri specializate in comertul materialelor de constructii grosiere ofera clientilor sai suport specializat in achizitia betonului proaspat. Avand o experienta de peste 10 ani in comercializarea betonului echipa preturibeton.ro asigura acoperire completa pentru Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov, din 7 statii de beton situate in puncte de interes major, pentru optimizarea preturilor si un raspuns rapid in preluarea comenzilor.

...mai mult

Termopane ieftine in Bucuresti si Ilfov

Incepand cu anul 2017, Heracles Imob Srl. devine partener cu Preturi-termopane.ro, un proiect ce reprezinta o echipa cu peste 13 ani de experienta in executia si montajul tamplariei Pvc. si de aluminiu. dar si in montarea rulourilor de aluminiu si a oricarei lucrari conexe.

Preturi-termopane.ro, isi doreste sa devina principalul mijloc de informare pentru cei interesati de achizitia de tamplarie Pvc si de aluminiu cat si un instrument de baza in alegerea si achizitia a tamplariei Pvc.

Pentru detalii si preturi va rugam vizitati www.preturi-termopane.ro

...mai mult

Toate strile

Parteneri Materiale


...

Statii Beton Romania

Mai mult