Betoane amprentate decorative


Betoane amprentate decorative

Betoane amprentate decorative

Pentru a înfrumuseta si mai mult suprafata betonului se poate proceda în doua moduri: sau se pun în evidenta agregatele mari prin înlaturarea unui strat de mortar de la suprafata, sau fata betonului se prelucreaza ca a pietrei naturale, sau a unui mortar de ciment.                                                      „                                     ..

  1. Betonul spalat. La acest beton îndepartarea stratului superficial prin techinci speciale

Spalarea betonului trebuie terminata în cazul folosirii unui ciment portland obisnuit cu 16—18 h de la turnarea lui, pentru ca în caz contrar se întareste prea tare ca sa mai poata fi prelucrat.

Perierea se începe de jos în sus, periile fiind mereu spalate cu apa si ea se face pana cînd se înlatura un strat suficient de mortar ca agregatele sa ramana aparente. Apoi se face o noua spalare, de sus în jos, pentru a înlatura toate urmele de mortar.

Daca este necesar ca betonul sa ramana cofrat mai mult ca 18 h, se poate întarzia priza cimentului ungand fata cofrajului cu o substanta care poate fi un amestec din 1 parte melasa si 3 parti apa, un amestec de apa cu reziduuri de la fabricile de produse sodice si de la fabricile de zahar etc.

Cofrajul trebuie sa fie folosit exclusiv la executarea unor astfel de betoane pe cofraje care au fost anterior unse cu motorina sau decofrol, nu se fixeaza solutia de melasa.

Perierea trebuie sa se faca cu grija pentru ca reliefarea agre­gatelor sa fie cat mai uniforma.

Betonul sablat. La acest beton pelicula superioara de mortar se îndeparteaza cu ajutorul unui jet de nisip proiectat sub presiune .

  1. Daltuirea. Prelucrarea suprafetei betonului se face cu: 1) dalta obisnuita; 2) dalta lada; 3) dalta de perforare; 4) dalta cu creste. Cu acest procedeu s-au realizat lucrari foarte frumoase în Elvetia si Italia.

g.  Slefuirea si lustruirea. Acesta este un procedeu mai putin fo­losit la betoane. Este o operatie scumpa si care nu poate fi apli­cata decat la betoanele Ia care se folosesc agregate din marmura sau calcar.

La aplicarea acestui procedeu fata betonului trebuie sa fie cat mai neteda, din acest motiv se prefera cofrajele cu astereala din placaj tego sau cofrajele metalice.

Operatia de slefuire se face in 3 faze.

Prima slefuire se executa la 25—30 h de la desfacerea cofrajului, cu o piatra bruita, care face sa iasa în evidenta agregatele. Prin aceasta operatie ies însa la iveala si golurile de aer. Acestea trebuie închise; închiderea se face cu un mortar de ciment (pro­portia 1 ciment la 1,5 nisip). Cimentul portland obisnuit se ames­teca cu ciment alb pentru ca sa existe o diferenta mai mare de culoare între mortar si agregate.

Dupa circa 7 zile, cînd s-a întarit mortarul de ciment, se face a doua slefuire cu carborund de duritate medie.

Daca trebuie o slefuire mai fina si o lustruire, aceasta se face cu carborund fin dupa ce cladirea este complet gata — ca betonul sa nu se mai pateze.

  1. Naturbetong. La acest procedeu în cofraje se introduc numai agregatele mari. Avantajul este ca la fata vazuta se pot aranja numai agregate sortate de dimensiunile si formele necesare. în golurile dintre agregate se injecteaza mortar de ciment.

Dupa decofrare, suprafata este sablata cu nisip sub presiune. Un aspect frumos se obtine daca se folosesc agregate rotunjite.

In Suedia si Norvegia unde a fost folosita mai mult aceasta metoda, mortarul de ciment pentru injectare contine în afara de ciment si nisip, înca 3 componente: un plastifiant, un agent de expandare (pulbere de aluminiu) si un stabilizator.

Cofrajele se încheie cat mai bine pentru ca sa nu se produca nici o scurgere de lapte de ciment.

Stratul de acoperire cu beton a armaturilor se face de obicei de 5 cm.

Asezarea agregatelor în cofraje se face în straturi vibrate pe rand.

Decofrarea se face la 8—20 h de la terminarea injectarii (în functie de temperatura mediului ambiant).

Sablarea se face în doua etape: prima, în fîsii corespunzatoare straturilor injectate cu mortar si a doua pe toata suprafata pentru egalizarea aspectului.

Stiri


Statie de beton Otopeni

Statie de betoane Otopeni

Heracles Imob Srl. Este o companie dedicata clientilor sai, specializata in comertul online cu materiale de constructii grosiere respectiv: beton, fier beton, caramida, plase sudate, nisip, pietris, zgura tenis, marmura mosaic, sisteme de acoperis si diverse servicii conexe.

Reprezentarea in zona de Nord a municipiului Bucuresti este asigurata prin cele doua statii de beton cu capacitate de productie cumulata de pana la 1500mc/zi de beton proaspat. Zonele din Nordul Judetului Ilfov, ca : Otopeni,  Balotesti, Saftica, Tunari, Dimieni, Moara Vlasiei, Mogosoaia, Snagov, Tancabesti, Peris, Caciulati, si Nordul Bucurestiului, Sector 1, Aviatiei, Herastrau, Baneasa, Casa presei, Buc noi, sunt principale zone unde Heracles Imob. Srl. este un furnizor important de materiale de constructii ce asigura cu promtitudine orice comanda de beton sau materiale grosiere folosite in proiectele de constructii civile si industriale.

...mai mult

Statie de beton Militari

Statie de betoane Militari

Zona Militari-Bucuresti si iesirea pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, reprezinta centrul industrial-logistic pentru Sudul Romaniei, fiind o sectiune puternic industrializata si cu o cerere majora pentru beton din statie.

Adaptata la nevoile pietei, statia de betoane Militari, dispune de 11 automalaxoare pentru transportul betonului si 3 pompe tip elefant de pompare a betonului, avand o capacitate de productie de 600mc/zi, acopera cu succes orice tip de lucrare de constructii.

...mai mult

Statie de betoane Domnesti

STATIA DE BETOANE DOMNESTI

Preturibeton.ro, unul dintre primele site-uri specializate in comertul materialelor de constructii grosiere ofera clientilor sai suport specializat in achizitia betonului proaspat. Avand o experienta de peste 10 ani in comercializarea betonului echipa preturibeton.ro asigura acoperire completa pentru Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov, din 7 statii de beton situate in puncte de interes major, pentru optimizarea preturilor si un raspuns rapid in preluarea comenzilor.

...mai mult

Termopane ieftine in Bucuresti si Ilfov

Incepand cu anul 2017, Heracles Imob Srl. devine partener cu Preturi-termopane.ro, un proiect ce reprezinta o echipa cu peste 13 ani de experienta in executia si montajul tamplariei Pvc. si de aluminiu. dar si in montarea rulourilor de aluminiu si a oricarei lucrari conexe.

Preturi-termopane.ro, isi doreste sa devina principalul mijloc de informare pentru cei interesati de achizitia de tamplarie Pvc si de aluminiu cat si un instrument de baza in alegerea si achizitia a tamplariei Pvc.

Pentru detalii si preturi va rugam vizitati www.preturi-termopane.ro

...mai mult

Toate strile

Parteneri Materiale


...

Statii Beton Romania

Mai mult