Compactarea betonului amprentat


Compactarea betonului amprentat

Compactarea betoanelor amprentate se face prin vibrare. Tipul de vibrator se alege însa astfel încat deformatiile si deplasarile cofrajelor sa fie minime, pentru ca sa nu se ajunga la defecte ale suprafetei betonului care sa nu mai poata fi remediate.

Cele mai indicate vibratoare sunt cele de interior si cele de suprafata (cu placi). Mai putin indicate sînt cele de cofraj.

în principiu, betonul amprentat avand un procent mare de parti fine, sunt indicate vibratoare cu o frecventa a oscilatiilor mai mare si cu o amplitudine mai mica. Pentru compactarea acestor betoane se folosesc vibratoare cu o frecventa de 12 000—20 000 vibratii/min.    -

O conditie absolut necesara este asigurarea fiecarui punct de lucru cu cel putin doua vibratoare, unul fiind pastrat de rezerva în cazul unei defectiuni.

a. Folosirea vibratoarelor de interior. Pentru compactarea be­tonului din grinzi, stalpi si pereti este indicata folosirea vibra­toarelor de interior.

La betonul amprentat prin vibrare se urmareste, pe langa realizarea compactarii si evacuarea bulelor de aer care se formeaza în mod obisnuit la contactul betonului cu peretele cofrajului si care, pe lang marirea permeabilitatii betonului, dauneaza si aspectului es­tetic a paramenituliui. Prin marirea timpului de vibrare peste cel obis­nui se favorizeaza eliminarea bulelor de aer de la suprafata be­tonului. Pentru betoanele amprentate se recomanda  la folosirea unui vibrator  avand între 12 000 si 19 000 vibra- tii/min — urmatoarele

Cele mai bune rezultate se obtin la frecventa de 19 000 vibratii/min.

. Marirea duratelor de vibrare peste cele de mai înainte nu este indicata, pentru ca nu se obtine o crestere sensibila a calitatii paramentului, în schimb se pot produce segregari ale betonului.

Diaca nu exista vibratoare teu frecvente între 12 000 si 19 000 vibratii/m:n, se pot folosi vibratoare cu 6 500—7 500 vibratii/m'in, m?arind însa duratele do vibrare de mai înainte cu 30°/o. Vibratoarele cu frecvente sub 6 000 vibratii/min nu pot fi folosite la compactarea betoanelor amprentate.   '

Pentru a se realiza o calitate satisfacatoare a fetii vazute a betonului este necesar ca stratul respectiv de beton sa fie vibrat sub o suprasarcina. Aceasta conditie este satisfacuta, daca la vibrarea unui strat se vibreaza si jumatatea superioara a stratului interior; în felul acesta se realizeaza si o legatura omogena între straturile succesive de beton.

Daca în turnarea betonului s-a produs o întrerupere acciden­tala, de o durata mai mare decat perioada de priza a cimentului, vibrarea stratului superior nu se mai poate face împreuna cu jumatatea celui inferior pentru a nu-i deranja priza.

Durata unui ciclu de vibrare pentru un strat cu grosimea obis­nuita de 50 cm este între 90 ?i 150 s împartit astfel: imersiunea foarte rapida, în 1—2 s, stationare la partea inferioara a stra­zi de 1a—15  extragerea lenta în restul timpului, din care 2/3 în jumatatea de jos a stratului si 1/3 în cea superioara.

Daca stratul de beton este mai subtire sau mai gros, timpii de imersiune si de stationare raman aceeasi, variind numai proportional cu grosimea stratului si timpul de extragere. Butelia vibratorului se introduce în beton vertical si cit mai repede pentru ca vibrarea si eliminarea aerului sa înceapa de la partea inferioara spre cea superioara; extragerea buteliei se face lent si uniform pentru ca în urma ei sa nu ramana bule de aer.

Distanta între doua pozitii de vibrare se stabileste în functie de numarul de cicluri de vibrare necesar. Numarul  de cicluri de vibrare se determina din raportul dintre durata de vibrare a elementului si durata unui ciclu se tine seama si de raza de actiune a vibratorului folosit).                                                             

Distanta dintre butelia vibratorului si peretele cofrajului nu trebuie sa fie mai mare ca 10 cm, pentru a se asigura eliminarea bulelor de aer dintre pereti si beton.

b. Folosirea vibratoarelor de suprafata. Compactarea betoanelor si Placile cu grosime sub 20 cm se face, în mod obisnuit cu placi vibratoare.                                                     .      .

Betonul se toarna într-un strat cu o grosime ceva mai mare aflarii plaCi pentru ca duPa vibrare sa ajunga la grosimea finala

întinderea betonului se face cu lopeti si sape, dar nu cu greble care infoaie betonul si separa granulele mari de mortar

folosind un vibrator obisnuit cu placa de 30x30 cm la o placa

în timpul vibrarii placa trebuie miscata usor într-o parte si alta pentru a usura iesirea bulelor de aer din beton.

Preturibeton.ro , executa lucrari de beton amprentat la cele mai mici pe metru patrat din Bucuresti si Jud Ilfov.

Stiri


Statie de beton Otopeni

Statie de betoane Otopeni

Heracles Imob Srl. Este o companie dedicata clientilor sai, specializata in comertul online cu materiale de constructii grosiere respectiv: beton, fier beton, caramida, plase sudate, nisip, pietris, zgura tenis, marmura mosaic, sisteme de acoperis si diverse servicii conexe.

Reprezentarea in zona de Nord a municipiului Bucuresti este asigurata prin cele doua statii de beton cu capacitate de productie cumulata de pana la 1500mc/zi de beton proaspat. Zonele din Nordul Judetului Ilfov, ca : Otopeni,  Balotesti, Saftica, Tunari, Dimieni, Moara Vlasiei, Mogosoaia, Snagov, Tancabesti, Peris, Caciulati, si Nordul Bucurestiului, Sector 1, Aviatiei, Herastrau, Baneasa, Casa presei, Buc noi, sunt principale zone unde Heracles Imob. Srl. este un furnizor important de materiale de constructii ce asigura cu promtitudine orice comanda de beton sau materiale grosiere folosite in proiectele de constructii civile si industriale.

...mai mult

Statie de beton Militari

Statie de betoane Militari

Zona Militari-Bucuresti si iesirea pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, reprezinta centrul industrial-logistic pentru Sudul Romaniei, fiind o sectiune puternic industrializata si cu o cerere majora pentru beton din statie.

Adaptata la nevoile pietei, statia de betoane Militari, dispune de 11 automalaxoare pentru transportul betonului si 3 pompe tip elefant de pompare a betonului, avand o capacitate de productie de 600mc/zi, acopera cu succes orice tip de lucrare de constructii.

...mai mult

Statie de betoane Domnesti

STATIA DE BETOANE DOMNESTI

Preturibeton.ro, unul dintre primele site-uri specializate in comertul materialelor de constructii grosiere ofera clientilor sai suport specializat in achizitia betonului proaspat. Avand o experienta de peste 10 ani in comercializarea betonului echipa preturibeton.ro asigura acoperire completa pentru Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov, din 7 statii de beton situate in puncte de interes major, pentru optimizarea preturilor si un raspuns rapid in preluarea comenzilor.

...mai mult

Termopane ieftine in Bucuresti si Ilfov

Incepand cu anul 2017, Heracles Imob Srl. devine partener cu Preturi-termopane.ro, un proiect ce reprezinta o echipa cu peste 13 ani de experienta in executia si montajul tamplariei Pvc. si de aluminiu. dar si in montarea rulourilor de aluminiu si a oricarei lucrari conexe.

Preturi-termopane.ro, isi doreste sa devina principalul mijloc de informare pentru cei interesati de achizitia de tamplarie Pvc si de aluminiu cat si un instrument de baza in alegerea si achizitia a tamplariei Pvc.

Pentru detalii si preturi va rugam vizitati www.preturi-termopane.ro

...mai mult

Toate strile

Parteneri Materiale


...

Statii Beton Romania

Mai mult