Preturi Beton

Tencuiala decorativa Ilfov Est (Cernica, Pantelimon, Branesti, Fundeni)

Tencuiala decorativa Ilfov Est (Cernica, Pantelimon, Branesti, Fundeni)

Tencuiala decorativa este cea mai vizibila parte a unei case. Aceasta joaca atat rol estetic, cat si de protectie impotriva diversilor factori externi. 

Daca vrei o casa care sa arate bine, cu siguranta ai nevoie de o tencuiala decorativa de cea mai buna calitate. Suntem un furnizor de materiale de constructii cu experienta si iti putem livra tencuiala decorativa oriunde in Pantelimon, Branesti, Fundeni sau Cernica.

Ce este, de fapt, tencuiala decorativa?

Tencuiala decorativa este un material de finisare aplicat pe peretii exteriori sau interiori ai unei cladiri cu scopul de a imbunatati aspectul estetic si de a proteja suprafata de diferiti factori precum umiditatea, variatiile de temperatura si poluarea. Tencuiala decorativa poate fi realizata dintr-o varietate de materiale, cum ar fi ciment, ipsos, var, rasini sintetice sau combinatii ale acestora.

Aceasta tencuiala se aplica in straturi subtiri pe suprafata peretelui si, in functie de granulatia si tehnica de aplicare, poate crea diverse texturi si modele, cum ar fi striat, zgariat, periat sau reliefat. Alegerea granulatiei si a modului de structurare influenteaza aspectul final al tencuielii si, de asemenea, proprietatile sale functionale, cum ar fi capacitatea de a proteja si izola cladirea.

Tencuiala decorativa este un material versatil, care poate fi clasificat in mai multe tipuri in functie de diferiti factori, cum ar fi compozitia, locul de aplicare, granulatia si modelul. Aceasta diversitate permite adaptarea tencuielii la o varietate de stiluri arhitecturale si necesitati functionale.

In functie de compozitie:

  • Tencuieli pe baza de ciment: Acestea sunt preparate dintr-un amestec de ciment, nisip si apa. Sunt rezistente la umezeala si la intemperii, fiind ideale pentru utilizarea in exterior.
  • Tencuieli pe baza de ipsos: Realizate dintr-un amestec de ipsos, nisip si apa, aceste tencuieli sunt mai potrivite pentru interior, deoarece au o rezistenta redusa la umezeala.
  • Tencuieli pe baza de var: Sunt obtinute din var, nisip si apa si ofera o respirabilitate buna, fiind o alegere populara pentru peretii exteriori.
  • Tencuieli pe baza de rasini sintetice: Aceste tencuieli contin rasini sintetice care le confera flexibilitate si rezistenta la intemperii, fiind potrivite atat pentru exterior, cat si pentru interior.

In functie de locul in care se aplica:

  • Tencuieli exterioare: Acestea sunt concepute pentru a proteja si a imbunatati aspectul peretilor exteriori ai cladirilor, fiind rezistente la intemperii si la factorii de mediu.
  • Tencuieli interioare: Sunt utilizate pentru a finisa si a decora peretii interiori ai cladirilor, avand in vedere estetica si confortul interior.

In functie de granulatie:

  • Tencuieli cu granulatie fina: Acestea au o suprafata mai neteda si uniforma, fiind potrivite pentru un aspect modern si minimalist.
  • Tencuieli cu granulatie medie: Au o textura usor rugoasa si ofera un echilibru intre aspect si functionalitate.
  • Tencuieli cu granulatie grosiera: Acestea prezinta o textura si un aspect mai robust, fiind potrivite pentru stiluri arhitecturale traditionale sau rustice.

Indiferent de tipul de tencuiala decorativa pe care o alegi penntru santierul tau din Cernica, Pantelimon sau Branesti, suntem aici sa o livram. Pe langa tencuiala decorativa, iti putem livra orice alt material de constructii necesar pentru ridicarea casei la rosu sau pentru termoizolatia acesteia.